Kulturpris til tidligere statsminister

Poul Nyrup Rasmussen modtager Dansk El-Forbunds kulturpris og 100.000 kroner, som han videregiver til Det Sociale Netværk/headspace Danmark
Foto: Henrik Bjerregrav

- Jeg er bevæget. Kulturprisen er en stor anerkendelse af det arbejde, der handler om, at hvert eneste menneske tæller i kraft at, at det er et menneske. Det er vores motto i Det Sociale Netværk/headspace.

Sådan lød ordene fra Poul Nyrup Rasmussen, der var statsminister i Danmark i perioden 1993-2001, da han på kongressen modtog Dansk El-Forbunds Kulturpris og en check på 100.000 kr. for sit arbejde for erhvervsuddannelserne og for udsatte unge gennem Det Sociale Netværk/headspace Danmark, der giver psykisk sårbare unge nogen at tale med via anonym rådgivning baseret på frivillighed.

Forinden havde forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen fortalt om baggrunden for indstillingen til den traditionsrige kulturpris.

- I har lavet undersøgelser, der viser, at en stor del af de unge er anspændte og nervøse. De føler sig ulykkelige og er irritable, når de er sammen med andre. Derfor er det helt afgørende med den indsats, I gør i det sociale netværk og i Headspace. For de unge mellem 12 og 25 år har brug for nogen at tale og chatte med, og I har fået masser af frivillige involveret.

Forbundsformanden kom også ind på den tidligere statsministers indsats for erhvervsuddannelserne. Poul Nyrup Rasmussen er blandt andet formand for EuroSkills 2025 - europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere - som finder sted i Herning.

Poul Nyrup Rasmussen takkede for prisen og fortalte, at han videregiver de 100.000 kr. til Det Sociale Netværk/headspace Danmark. Han afsluttede sin 15 minutter lange tale med et par ord om elektrikernes rolle i den grønne omstilling.

- Kære elektrikere: I er fuldstændigt afgørende for, at den grønne omstilling bliver en realitet.

Om Kulturprisen

Dansk El-Forbunds kulturpris blev stiftet i 1979 i forbindelse med forbundets 75-års jubilæum. Modtagerne tæller blandt andre forfatter og foredragsholder Lars Olsen, politiker Mattias Tesfaye, billedhugger Jens Galschiøt, Selskabet for Arbejderhistorie (SFAH), Dansk Folkehjælp, Foreningen Stop Volden og organisationen Danmark mod Landminer.